W niektórych kosmetykach naszego asortymentu znajduje się SLES (Sodium Laureth Sulfate), który jest często mylony z drażniącym i wysuszającym skórę SLS (Sodium Lauryl Sulfate). Obecność SLES-u sprawia, że produkty dobrze się pienią i doskonale usuwają zanieczyszczenia. Odpowiednio dobrane składniki aktywne w znacznym stopniu eliminują niekomfortowe odczucia sensoryczne, takie jak wrażenie przesuszenia skóry. Wolisz całkowicie wyeliminować SLES z preparatów, które używasz? W swojej ofercie posiadamy również produkty, które nie zawierają tego składnika. By uzyskać więcej informacji na ten temat napisz do nas. Jesteśmy do Twojej dyspozycji! |
Postanowiliśmy, że nie będziemy konserwować naszych produktów parabenami. Są to co prawda bardzo dobrze przebadane substancje, ale podejrzewa się je o zaburzenia gospodarki hormonalnej. Dzieje się tak dlatego, że mają one zbliżoną strukturę chemiczną do hormonów zwanych estrogenami. Niektóre parabeny, podobnie jak większość konserwantów znajdują się na liście substancji dozwolonych do stosowania z ograniczeniami. Jeżeli jednak chcesz całkowicie wyeliminować ich obecność w kosmetykach, których używasz – produkty marki Biały Jeleń są właśnie dla Ciebie! |
Alergeny zapachowe? Apsik … !Poświęcamy wiele uwagi kompozycjom zapachowym, które stosujemy w naszych wyrobach. Odpowiednio dobrane stężenie i brak alergenów zapachowych sprawiają, że użytkowanie naszych produktów staje się przyjemnym, odprężającym rytuałem. Nieustannie mamy na uwadze Klientów, którzy cenią sobie delikatność w sferze pielęgnacji ciała. |
A co z silikonami?Użytkownicy kremów, emulsji, czy balsamów zwracają uwagę na łatwość aplikacji i rozprowadzania kosmetyku na skórze. Jest to jedna z podstawowych zalet stosowania silikonów. Można jednak uzyskać analogiczne działanie produktu bez efektu obciążania skóry lub włosów. Taki jest właśnie zamysł projektowania naszych kosmetyków. Lekkie i przyjemne w użytkowaniu formulacje otrzymujemy przy pomocy delikatnych emolientów i starannie wyselekcjonowanych składników aktywnych. |